Oreo е името на новата версия Android 8

Oreo е името на новата версия Android 8

След като беше пусната за разработчици през март, а малко по-късно и като публична бета, осмата версия на мобилната операционна система на Google – Android, вече официално си има име. Google разкри, че зад мистериозното „О“, стои Oreo – популярните бисквити-сандвич с крем по средата. Кулинарната история на Android започва през 2009-а година, когато Google решава да даде кодовото названия Cupcake на Android 1.5 – от този момент до сега компанията поддържа традицията да дава вкусни имена.

Името Oreo всъщност може да се окаже най-интересният детайл на новия Android, но все пак има полезни функционалности, които могат да се понравят на потребителите – ако, разбира се, устройствата им получат тази версия. Oreo носи подобрения в системата за известия, включително малки точки, които ще се появяват върху иконите на приложенията, които изискват внимание. Настройките също са пипнати така, че множеството опции да не се сторят хаотични и сложни на нови потребители, а същевременно да продължат да предлагат достатъчно възможности за Android ветераните.

Сред останалите новости е функционалността картина-в-картината, адаптивни икони, които изглеждат по добре, независимо от устройството, подобрения в живота на батерията, споделяне на файлове през WiFi без необходимост от интернет свързаност и поддръжка на Android Instant приложения. Според Google, Oreo ще зарежда до два пъти по-бързо (в сравнение с предходната версия), в зависимост от хардуера, на който е инсталирана операционната система.

Финалната версия на Android 8.0 ще бъде пусната към разработчиците днес, а останалите потребители ще трябва да чакат обичайния метод с доставка през различните телеком оператори, които ще добавят собствени промени по системата. Първи, разбира се, ще получат Oreo собствените телефони на Google – Pixel и Nexus сериите. За всички останали чакането може да се проточи дори с месеци, с оглед на слабото разпространение на предходната версия – Android Nougat – едва 14% от телефоните на пазара използват Android 7 към момента.

Публикувана на 24-08-2017 от news Новини 0 670
Таг: Oreo, Android 8

Остави коментарОстави отговор

Трябва да бъдете влезете в профила си За да публикувате коментар.

Блог архиви

Блог категории

Последни коментари

Няма коментари

Блог търсене

Сравни 0
Предишна
Следваща